banner
info
stmdraak
scoutsengidsenvlaanderen
jaarteken
facebook
forum

NIEUWS

Hopper Winkel

Spaghetti verkoop Jins

Op 3 maart houden wij, de jins van Sint-Michiel, onze jaarlijkse spaghettiavond om ons buitenlandskamp naar Hongarije te financieren. Alleen is er dit jaar een kleine verandering. Aangezien onze groep niet zo talrijk is, zal het dit jaar enkel mogelijk zijn om spaghetti af te halen. Niet getreurd, want onze spaghetti zal nog steeds overheerlijk en aan een schappelijke prijs verkrijgbaar zijn. Bent u een vegetariër? Geen probleem! Ook voor een lekkere vegetarische spaghetti zal gezorgd worden. Wenst u hier ook nog een lekker drankje bij? Dan is onze fantastisch lekkere rode wijn een echte aanrader. Dit jaar kan u ook genieten van ovenvers lookbrood. U kan uw bestelling komen afhalen tussen 16:30 en 18:30 op den duiker (Koningin Astridlaan 136, 2300 Turnhout). Mocht u die dag niet tot op de scouts geraken en woont u binnen de ring van Turnhout? Dan heeft u geluk en komen wij uw bestelling brengen aan huis voor slechts 3 euro extra.

Met vriendelijke groetjes De jins

Meer info en het inschrijvingsformulier kan je hier vinden.

Kerstweekend 2017

Gegroet leden, leiding, ouders, vrienden, sympathisanten, ... De Kerstperiode is in aantocht en daarmee ook ons traditionele maar geweldig leuke kerstweekend. Wie heeft er zin om drie dagen plezier te maken? Wie komt er supporteren voor de legendarische voetbalmatch tussen de Givers en de Jins? Wie rijdt er samen met zijn vriendjes/vriendinnetjes mee naar den Brink? Heel STM!

Meer informatie over hoeveel dit weekend kost, vertrek en aankomst kan je hier terugvinden.

Eetfestijn 2017

Dag vrienden van Scouts Sint Michiel, Het is weer tijd voor de 17e editie van het Eetfestijn! Jullie zijn allemaal van harte welkom op 2 december in de Gilden, om lekker te genieten van een salade, koninginnehapje, visvidee of van onze kindermenu's, en natuurlijk ook van de gezellige sfeer. Meer informatie (over de inschrijving etc) vind je hier.

Tot dan!

Scouteske groeten,
Scouts Sint Michiel Turnhout

Jinkamp 2017

Het is eindelijk beslist, de Jins gaan dit jaar op buitenlands kamp naar Hongarije! Ze hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in maar voordat we op kamp kunnen gaan, moeten we eerst nog wat geld verdienen. De jins zijn zelf al met het geweldige idee gekomen om een babysit dienst te starten. Dus als u wilt dat er voor uw kinderen gezorgd wordt, terwijl u met een gerust hart een stap in de wereld zet. Contacteer dan gerust onze Jins op volgend e-mailadres: babysit@scouts-sint-michiel.be

babysit

Opening scoutsjaar 2017 - 2018

We starten dit scoutsjaar op zaterdag 9 september om 13u. We openen op traditionele wijze. Een verwelkoming met een knappe sjorring, nog even nakaarten met de oude groep en dan de overgangsproeven. Het nieuwe jaarthema wordt gepresenteerd en als laatste wordt er kennisgemaakt met de nieuwe groep. Op het einde van de eerste scoutsdag, om 16u, worden alle gegevens in orde gebracht. Hiervoor is de aanwezigheid van de ouders gewenst. Als de gegevens in orde zijn kan men naar huis.

Met het nieuwe jaarthema “Allemaal Abnormaal” toont scouting dat je mag zijn wie je wil. Iedereen heeft een ander verhaal of een unieke achtergrond, en dat maakt de groep alleen maar mooier. Samen komen we op voor verdraagzaamheid en tegen vooroordelen, ook bij Sint-Michiel. Weg met de norm, weg met de hokjes. Vriendschap staat centraal, we zijn tenslotte allemaal abnormaal.

Sinds een aantal jaar werken we op onze scouts met een individuele steekkaart. Deze is geldig zolang het lid in dezelfde tak blijft. Bij de leden die niet van tak veranderen moet de fiche opnieuw gecontroleerd worden, bij leden die nieuw zijn in een tak is er een nieuwe steekkaart nodig. De steekkaart is te vinden bij PAPIEREN. Breng ze ingevuld mee bij het in orde brengen van de gegevens.
Sinds kort kan je ze ook digitaal invullen. Hiervoor kan je bij PAPIEREN een handleiding terugvinden.

Er zal dit jaar weer een mogelijkheid zijn om uniformstukken aan te kopen. Er zal een paskoffer zijn waar uniformstukken gepast en besteld kunnen worden, elke bestelling dient direct betaald te worden.

Iedereen zal voor het naar huis gaan nog een brief meekrijgen met alle nodige info om de inschrijving helemaal rond te krijgen. De takleiding zal een maandbrief meegeven die informeert over de eerste activiteiten.

Voor de werking en verzekering vragen wij nu een bedrag van 40 euro over te schrijven. Een brief met meer info hieromtrent kan u vinden bij PAPIEREN.

Kamp 2017

We gaan deze zomer, net als elk jaar, op groepskamp met Sint-Michiel. Alle takken tot en met de givers gaan mee, de jins hebben een buitenlands kamp. De jong-givers en de givers vertrekken op 1 augustus, de kapoenen, welpen en deugnieten gaan vanaf 5 augustus. We gaan op kamp in Doornik, net tegen de Franse grens.

Een algemene kampbrief kan je vinden bij PAPIEREN. Extra informatie zal nog per tak worden rondgebracht in de vorm van een kampboekje. Je kan het boekje verwachten net voor het bouwverlof.

Duikersfeesten 2017

Op zaterdag 8 april is iedereen opnieuw welkom op onze jaarlijkse Duikersfeesten. Schrijf zeker in voor onze BARBECUE. Neem vrienden en familie mee zodat deze kunnen meegenieten van dit zalig scoutsfeest.

Ook dit jaar organiseren we opnieuw een kubbtoernooi. Het kubbspel is een rustig, doch spannend veldspel waarin het de bedoeling is om met stokken de torens van de andere ploeg om te werpen. Een welbekende vorm van ontspanning binnen Sint-Michiel. Info over inschrijven vind je bij PAPIEREN.

Dit jaar zal alles in thema staan van ons 80 jarig jubileum met tal van verrassingen en spektakels.

affiche

Spaghettiavond jins 2017

De jins van Sint-Michiel gaan elk jaar op buitenlands kamp. Dit jaar gaan ze naar Servië-Montenegro. Om de kosten van de reis wat te drukken organiseren ze enkele geldacties. Bij deze wensen ze u van harte uit te nodigen voor hun spaghettiavond van 11 februari op Den Duiker. Een inschrijvingsbrief vindt u bij PAPIEREN.

Kerstweekend 2016

Elk jaar gaan we met Sint-Michiel op groepsweekend op den Brink in Herentals. Dit jaar is het een beetje speciaal, want we gaan tijdens de eerste week van de kerstvakantie op kerstmidweek. Dit is van 27 tot en met 29 december. Een algemene brief vindt u bij PAPIEREN. Het kan zijn dat de takleiding nog takspecifieke informatie meegeeft in een aparte brief.

Eetfestijn 2016

Op ZATERDAG 26 NOVEMBER nodigen we jullie uit op een 16e editie ons jaarlijkse eetfestijn in de Gilden.

Kinderen tot 12 jaar hebben de keuze tussen curryworst en een kinderportie videe met frietjes of puree. Bij dit kindermenu zit er een ijsje inbegrepen. De rest hopen we te kunnen verblijden met een koninginnenhapje, met kip- of visvulling. Hierbij is groentegarnituur voorzien. Als derde mogelijkheid staan er dit jaar twee salades à la maison op het menu. U heeft ook de keuze tussen frietjes of puree.

De maaltijd wordt geserveerd in drie shiften. U wordt verwacht om 17u of 19u. Vergeet dus niet aan te duiden op uw inschrijvingsformulier wanneer u komt.

De volledige opbrengst van dit gebeuren zal gaan naar de financiering van onze nieuwe scoutsgebouwen. Iedereen aanwezig dus!

Een inschrijvingsbrief is te vinden bij PAPIEREN.

Sint-Michiel zoekt... Deugnieten!

Deugnieten flyer

Facebook

Sint Michiel heeft ook een eigen Facebookpagina! Hiermee proberen we jullie nog meer up-to-date te houden door regelmatig wat info of een foto te posten. Je kan ons via HIER vind-ik-leuken!

Website

Welkom op de website van Scouts Sint-Michiel.

Het concept is simpel.
Via het rechtermenu kan je van elke tak alle nodige informatie vinden met één enkele klik. Met het menu bovenaan kan je alle algemene St-Michiel informatie vinden. Het menu aan de linkerkant bevat enkele algemene links die uw aandacht verdienen.

Gegroet,
wwwdotcom

takmenu
onderkant