Opening Scoutsjaar 2018-2019

We starten dit scoutsjaar op zaterdag 8 september om 13u. We openen op traditionele wijze. Een verwelkoming met een knappe sjorring, nog even nakaarten met de oude groep en dan de overgangsproeven. Het nieuwe jaarthema wordt gepresenteerd en als laatste wordt er kennisgemaakt met de nieuwe groep. Op het einde van de eerste scoutsdag, om 16u, worden alle gegevens in orde gebracht. Hiervoor is de aanwezigheid van de ouders gewenst. Als de gegevens in orde zijn kan men naar huis.

Sinds een aantal jaar werken we op onze scouts met een individuele steekkaart. Deze is geldig zolang het lid in dezelfde tak blijft. Bij de leden die niet van tak veranderen moet de fiche opnieuw gecontroleerd worden,
Sinds kort kan je ze digitaal invullen. Hiervoor kan je bij PAPIEREN een handleiding terugvinden.

Er zal dit jaar weer een mogelijkheid zijn om uniformstukken aan te kopen. Er zal een paskoffer zijn waar uniformstukken gepast en besteld kunnen worden, elke bestelling dient direct betaald te worden.

Iedereen zal voor het naar huis gaan nog een brief meekrijgen met alle nodige info om de inschrijving helemaal rond te krijgen. De takleiding zal een maandbrief meegeven die informeert over de eerste activiteiten.

Voor de werking en verzekering vragen wij nu een bedrag van 40 euro over te schrijven. Een brief met meer info hieromtrent kan u vinden bij PAPIEREN.