Ongecategoriseerd

Opening Scoutsjaar 2019-2020

We starten dit scoutsjaar op zaterdag 7 september 2019 om 13u. Een verwelkoming met een knappe sjorring, nog even nakaarten met de oude groep en vervolgens de overgangsproeven. Dan het nieuwe jaarthema “Scoutmoedig” ontdekken en als laatste een leuke kennismaking met de nieuwe groep.

Op het einde van de eerste scoutsdag, om 16u, kunnen de ouders van nieuwe leden vrijblijvend passeren bij de leiding om eens kennis te maken en indien nodig nog uitleg te vragen over de werking van de scouts. Nieuwe leden kunnen zich via deze website inschrijven onder het luik “LID WORDEN“. Leden die al aangesloten zijn, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven, maar dienen wél lidgeld te betalen. Om de werking en verzekering te bekostigen, vragen wij om een bedrag van 40 euro over te schrijven. Een brief met meer info hier rond kan u vinden bij PAPIEREN.

Sinds een aantal jaar werken we op onze scouts met een individuele steekkaart. Deze dient te worden ingevuld door nieuwe leden. Bij de huidige leden moet de fiche opnieuw gecontroleerd en zo nodig bijgewerkt worden.
Het invullen kan digitaal, een handleiding hiervoor kan je bij PAPIEREN terugvinden.

Er zal dit jaar weer een mogelijkheid zijn om uniformstukken aan te kopen. Er zal een paskoffer zijn waar uniformstukken gepast en besteld kunnen worden. Elke bestelling dient wel direct betaald te worden.

Iedereen zal voor het naar huis gaan nog een brief meekrijgen met alle nodige info om de inschrijving helemaal rond te krijgen. Heb je niets ontvangen, of ben je de brief kwijt, dan vind je hem ook terug onder PAPIEREN. De takleiding zal verder ook een maandbrief meegeven die informeert over de eerste activiteiten. Deze verschijnen ook geregeld op de website onder het luik van de desbetreffende tak.